Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thlgjwmo/news.ko4.bg/wp-content/themes/admania/lib/includes/admania-customtemp-tags.php on line 248

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thlgjwmo/news.ko4.bg/wp-content/themes/admania/lib/includes/admania-customtemp-tags.php on line 249
img
Home / Разкрития / Абдул Рахман: България направи много за Афганистан, хората носеха цветя на българските войници

Абдул Рахман: България направи много за Афганистан, хората носеха цветя на българските войници

/
/
/
258 Views

Афганистан не беше готов за демокрация. 80% от хората там са неграмотни, религията играе огромна роля в живота на хората, това каза в студиото на bTV Абдул Рахман, бивш офицер от афганистанската армия.

Той обясни, че нито Великобритания, нито СССР, нито САЩ са оценили това, че като всяка страна, така и тази има свой специфичен начин на управление и затова не приема техния модел.

„Руснаците първо бяха посрещнати с отворени обятия. По същия начин и американците“, припомни Рахман. Той коментира, че преминаването на армията на страната на талибаните е сценарий, който е подготвен поне от две години от афганистанското правителство и американците.

„Не може за 24 часа 300-хилядна армия да я няма“, каза той. Бившият военен, който е участвал и в българските военни мисии в Афганистан, допълни също, че хората са още „на тъмно“ какво споразумение е постигнал с талибаните бившия американски президент Доналд Тръмп.

„Българските инструктори направиха много за обучението на афганистанската армия. България направи доста неща за напредъка на Афганистан“, коментира бившия офицер. По думите на Рахман, българите още от преди са познати като приятелски народ. С българските офицери ходихме по улиците, нещо което малко други можеха да си позволят.

„Хората идват, питат какви са тези. Като кажеш, че са българи, идват пак и носят цветя“, разказа Абдул Рахман.

Източник: Петел

Какво мислиш за това?
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]