img
Home / България / Бойко Борисов от Добрич: Преброих поне 3000 дупки по пътя, всичко е ад!

Бойко Борисов от Добрич: Преброих поне 3000 дупки по пътя, всичко е ад!

/
/
/
219 Views

На Бойко поредната пиарска акция бе увенчана с поредния букет лъжи. С цялата си наглост Борисов брои дупките до Добрич по ограбените от ГЕРБ пътища, в които потънаха 8 милиарда лева!

За една година не е сложена една плочка. Такава констатация направи Мутрата на среща с партийния актив в Добрич. Той нападна правителството, но си направи и самокритика. Лидерът на ГЕРБ коментира, че са подценили президента Румен Радев и затова са „изяли шамарите“.

Борисов започна с любимата си тема – пътищата, за да продължи с политиката по македонския въпрос, спасяването на българските моряци от „Царевна“, проваления избор на шеф на БНБ и др.

Бившият премиер се оплака, че пътуването е било ад. Отсечките, които преди година били фрезовани и подготвени за асфалтиране, стояли по същия начин. Вместо мантинели, имало бяло-червени ленти.

Коя е мафията в случая?

„Преброих над 3 хил. дупки от София до тука. И то – със спиране, спирам да броя, щото го забравям, пак ги броя, пак ги забравям“, заяви бившият премиер.

Той се скара и на медиите, че по тази тема нямало репортажи, а по негово време всички камери снимали една дупка по три пъти на ден. Бившият премиер заяви, че имало схема за рекет срещу строителните фирми, на които държавата дължи над 1 млрд. лв. Планът бил да им се платят 50%, а след да бъдат изнудвани за останалите.

„Рекетът…няма значение дали те рекетират с автомат или с Асен Василев, то е все рекет. Коя е мафията в случая?“, заяви Борисов.

След ареста на лидера си ГЕРБ няма да подкрепи правителство, в което е Кирил Петков, каза още бившият премиер. Той бе арестуван за 24 часа заради дело за изнудване на бизнесмена Васил Божков, а след това бе освободен без обвинение. Свидетел по това разследване е Петков. Преди дни съдът обяви, че арестът е бил незаконен.

„След ареста няма да подкрепим правителство, в което премиер е Кирил Петков“, заяви Борисов, а след като публиката започна да скандира „Киро вън“, бившият премиер коментира:

„Нека да стои още Киро, не е за вън. Те трябва да се сринат до край“.

Евакуацията на българските моряци от кораба „Царевна“ е операция, за която премиерът е разбрал последен, каза още Борисов. Пиарите му обаче му казали да говори и затова той започнал да разказва, че е успешна операция на военното разузнаване, обясни лидерът на ГЕРБ. Според него извеждането им било уредено от президента Румен Радев, който си е запазил контактите в Русия. Неслучайно държавният глава бил против да се гони руският посланик Елеонора Митрофанова.

„Ако на някой трябва да се благодари, е на него и на посланик Митрофанова. Киро няма общо с тая работа. Той чул-недочул, пиарите му викат: „Скачай напред, българите са балъци“, заяви Борисов.

Той си направи и самокритика по отношение на Радев. Бившият премиер призна, че лично той го е подценил.

„Слушайте внимателно президента Радев. Нашата голяма грешка е, че ние го подценихме. Радев е много умен и много праволинеен. И ние си изядохме шамарите заради това, аз имам основната вина. Беше ми подчинен дълги години и го подценихме“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Правителството би трябва да си подаде оставката заради провала по темата „Северна Македония“, каза още Борисов. Той коментира, че изказване като това на външния министър Теодора Генчовска навсякъде по света би довело до падане на кабинета. В петък тя каза, че България имала двойна външна политика.

Какво мислиш за това?
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Твоят коментар