Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thlgjwmo/news.ko4.bg/wp-content/themes/admania/lib/includes/admania-customtemp-tags.php on line 248

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thlgjwmo/news.ko4.bg/wp-content/themes/admania/lib/includes/admania-customtemp-tags.php on line 249
img
Home / Мнения / Бойко Борисов: Слави е болен човек

Бойко Борисов: Слави е болен човек

/
/
/
327 Views

Ние разбрахме ли кога Христо Иванов или Мая Манолова са били при Трифонов? Не го разбрахме. И чак когато им е отказал, стана лош. Съберете се Мая – министър-председател, Корнелия и Хаджигенов вицепремиери и управлявайте. 

Демокрацията е скъпа, но е отговорност. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Перник.

Хората го посрещнаха с възгласи „Бойко, Бойко!“ и го увериха, че ГЕРБ е първа политическа сила. Борисов е заедно с бившия здравен министър Кирил Ананиев на 14-годишния рожден ден на ГЕРБ в града.

„Честит рожден ден. Още кога казах, че тези няма да направят правителство, ще държат всичко, за да може Румен Радев да управлява. Първите лъжи на Радев бяха, че всичко било похарчено. Да се правело нещо, но без лидери. Защо? Като се издъните да хвърлите министрите в коша. Половин милиард за избори. Била скъпа демокрацията, била скъпа, но е и отговорност. „Да, България“ каква консервативна партия, тя си е социалистическа“, коментира Борисов.

Много се коментира вчерашното интервю на Слави Трифонов, каза Борисов. „Той заслужава уважение. Човек като е болен. Като е казал, че няма да прави правителство, това е. Корнелия Нинова се радва като дете на играчка. Никой не иска с нея, но тя ще прави разговори. С кого? Само, за да направят така, защото на Радев не му харесвало. Избори 2 в 1, само и само да спечели Радев“, каза Борисов.

„Безумие е да не направят избори 2 в 1. На нас изгодно ли ни беше да направим референдума на Слави – цената беше 50 милиона, а и политически не ни беше изгодно. Сега те искат да минем половин милиард за избори само и само да спечели Радев“, смята лидерът на ГЕРБ.

И допълни: „Нарочно не правят правителство, за да актуализират бюджета и да крадат. Някои казват, че сме партия на статуквото, всеки един изминал ден става ясно, че тези няма да направят правителство. Пълна лъжа и измама – организирано го правят, за да може сега да актуализират бюджета и да изхарчат и останалите пари“.

„Най-важният политически закон на едно правителство, е бюджетът. Там трябва да има пари за всичко. Кой ще поеме политическата отговорност, когато догодина не могат да се съберат пари“, попита той.

Борисов коментира и че се учудва на определението „успешно служебно правителство“, след като то има пълен крах в здравеопазването, отбраната, финансите, икономиката.

„Трифонов вчера призна, че както и мен ме наобикаляха преди време, всички сега са му ходили в офисите да се молят и да му коленичат, и когато той е отказал, излизат срещу него. Стана факт, че задкулисието е в огромни размери, а уж те се бориха срещу него. Ние разбрахме ли кога Христо Иванов е ходил при Слави Трифонов, или кога Мая Манолова е ходила там? Нали всичко щеше да е прозрачно? Едва снощи разбрахме, че Асен Василев и Кирил Петков са се молили за постове – няма лошо, просто го направете публично, а не така задкулисно“, каза още Борисов.

„Най-много ме дразни като кажат, че ще пращат хора на границата. Ние бяхме направили да няма нулева миграция. Отидох в Брюксел и донесох 360 млн. лв. на България за границата. Сега щели да правят нови центрове. Само ще похарчат едни нови пари. Външната политика е пълен провал. Ние сме против нелегалната миграция.

Чак сега започнаха да говорят, че видите ли трябвало да си говорят и да гледаме избирателите. Как ще изчегърташ първата и втората политическа сила. Ще се учудя, ако Корнелия Нинова започне да говори, след като три партии са и казали, че няма да правят коалиция с нея. Кога стана лош колегата Слави Трифонов? Всички, като при мене, са ходили да клечат в офиса му. Ние разбрахме ли кога Христо Иванов или Мая Манолова са били при Трифонов. Не го разбрахме. И чак когато им е отказал, стана лош.

Съберете се Мая – министър-председател, Корнелия и Хаджигенов вицепремиери и управлявайте. Радев насъска народа“, коментира още Борисов.

„Като прочетох какви неща пишат за Слави за здравословното му състояние, ми стана тъпо. Защото същото пишеха, когато се повреди колесника на самолета“, поясни Борисов.

„Както ни подреди народът, така трябва да се съобразим. А първите са длъжни да направят правителство. Така, че да връщат мандата, да отиваме на избори и да се свършва с тая агония“, призова Борисов и покани младите хора утре на конгрес на младежкия ГЕРБ.

Ако ГЕРБ са на власт пътят до Перник ще е готов, обеща лидерът на партията.

Какво мислиш за това?
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]