Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thlgjwmo/news.ko4.bg/wp-content/themes/admania/lib/includes/admania-customtemp-tags.php on line 248

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thlgjwmo/news.ko4.bg/wp-content/themes/admania/lib/includes/admania-customtemp-tags.php on line 249
img
Home / Мнения / Борисов: Българите са най-забогателите хора в ЕС през последните 10 години! И това е благодарение на мен!

Борисов: Българите са най-забогателите хора в ЕС през последните 10 години! И това е благодарение на мен!

/
/
/
245 Views

Макар да не е вече премиер, Бойко Борисов продължава да бъде едно от основните лица в държавата.

Непрекъснатите му интернет изяви често стават обект на много коментари, а критиките му към настоящето правителство не стихват.

Според Борисов, именно при неговото управление България е разцъфнала, а хората едва ли не са станали истински европейци, с високи доходи, охолен живот и никаква безработица.

„За последните 11 години България е увеличила три пъти своите нетни активи на глава от населението до 9586 евро. Това е видимо от проучване на авторитетния германския застраховател Allianz“, коментира Борисов в профила си във фейсбук.

По думите му „благодарение на добрите резултати през последните години българските домакинства и икономика са подготвени за кризата“.

Това не ни успокоява, а ни амбицира да работим още по-усърдно. Разумната финансова политика, борбата с контрабандата и инвестициите ни позволиха за пореден път да увеличим с нови 10% заплатите в бюджетния сектор. Пенсиите по наше време бяха увеличени, давахме им и добавки за справяне с Ковид кризата, увеличихме заплатите във всички сектори и осигурихме по-добър живот за българите.

Продължаваме с политиките ни за помощ на бизнеса, които вече запазиха близо 300 000 работни места, допълва експремиерът.

От анализа на Allianz Global Wealth Report (доклад на Allianz за глобалното благосъстояние) става видно, че за периода от последната финансова криза (2008) досега нетните активи на глава от населението в Чехия са се удвоили до 17 494 евро, а в Полша те са нараснали от 3319 до 8757 евро. В бившия Източен блок първа по този показател е Словения с нетни активи на глава от населението от 20 512 евро.

Международни проучвания показват, че ние продължаваме да сме най-бедната страна в ЕС.

Какво мислиш за това?
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]