img
Home / Мнения / В Булгаристан е така. Когато министър ти е Деса Танева – също!

В Булгаристан е така. Когато министър ти е Деса Танева – също!

/
/
/
360 Views

Коментар на Андрей Андреев, инспектор в БАБХ, споделен във Facebook

В Булгаристан е така. Когато министър ти е Деса Танева – също!

Снимано днес (бел. ред вчера), в 15:45 часа, област Сливен.

Като главен инспектор по растителна защита към едно от областните подразделения на БАБХ, ПУБЛИЧНО заявявам, че се СРАМУВАМ от колеги, които пелтечат пред камери, когато има лабораторни доказателства, че в трупчетата на пчели има остатъчни количества от един или друг препарат за РЗ!!!

СРАМ ме, че същите „експерти“ си позволяват да пишат в доклади и прочее, че установеното количество химикал от ПРЗ не ???БИЛО ДОСТАТЪЧНО???, за да се смята, че пчелите са умрели от същия. Такова понятие „не достатъчно“ в законодателството НЯМА!!!

СРАМ ме е, че през т.нар. „преход“, санкционираните земеделци за изтравяне на пчели се броят на пръстите на едната ръка, при все, че ежегодно в милата ни родина се тровят хиляди пчелни колонии.

Заявявам го най-отговорно – ВСЯКА ГОДИНА В БЪЛГАРИЯ СЕ ТРОВЯТ ХИЛЯДИ ПЧЕЛНИ СЕМЕЙСТВА, а вие, министри, директори на агенции и всички с правомощия, ако искате ме уволнете дисциплинарно!

Защото ако съм инспектор в системата на БАБХ от близо 2 години, то съм пчелар от 8, а през последните 4 съм в управителния съвет на сдружение „Родопска пчела – Смолян“, член на съм на десетки пчеларски групи и със сигурност съм наясно какви са практиките при масовия земеделец, в частност – зърнопроизводител, зная как се осъществява „контролът“ върху същия и преди всичко – ЗНАЯ КОЛЕГИТЕ МИ ПЧЕЛАРИ ОТ ВСИЧКИ ТОЧКИ НА СТРАНАТА КАК СТРАДАТ ВСЯКА ГОДИНА ОТ АРЕНДАТОРИ И АДМИНИСТРАТИВЕН АБСУРД!

В Булгаристан е така. Когато министър ти е Деса Танева – също!

Въпросният примат с трактора, уважаеми колеги от БАБХ, първо нарушава възбраната да се третират посеви във фенофаза „цъфтеж“ (Чл. 33(1) от Закона за пчеларството), второ – третира след 10 часа сутринта и както се вижда – преди залез слънце. Да не говорим, че рапица в тази фаза най-вероятно се третира срещу рапичен цветояд, сиреч с инсектицид.

Искам да разбера ще бъде ли наложена санкция до 5000 лева на въпросния субект, ако същият е физическо лице (Чл. 45(1)), или 10 000 за юридическо (Чл. 45(2) от Закона за пчеларството).

Бесен съм!

Какво мислиш за това?
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]