img
Home / Дом и градина / Двор и градина без трева за месеци: Това са 9 проверени метода за борба с плевелите без препарати!

Двор и градина без трева за месеци: Това са 9 проверени метода за борба с плевелите без препарати!

/
/
/
1290 Views

След като загубите много време и усилия за премахване на плевелите, бързото им завръщане в градината и двора може да ви разстрои доста. Изпробвайте тези 9 естествени средства за унищожаване на плевелите.

Сода

Содата за хляб е в състояние да забави растежа на плевелите. Това е особено успешен метод за премахване на плевели, които растат в пукнатините по пътеки, тротоари и бордюри. Просто поръсете малко сода за хляб върху местата, където се появяват плевелите.

Сол

Разтворете една част сол в 2 части гореща вода. Полейте плевелите с получения разтвор. Можете да поръсите сол на местата, където плевелите се опитват да поникнат.

Алкохол

Алкохолът причинява дехидратация и това свойство ще ви помогне да унищожите плевелите във вашия двор. Добавете 30 мл водка в 2 чаши вода. Добавете и малко течен сапун. Разбъркайте добре и изсипете получения разтвор в спрей бутилка. Напръскайте плевелите в средата на деня, когато слънцето е най-силно.

Ароматен разтвор
Смесете чаша сол, 3 литра оцет, малко препарат за миене на съдове и малко цитрусово етерично масло. Напръскайте с получения разтвор плевелите.

Царевично брашно
Поръсете го там, където обикновено растат плевели. То ще предотврати поникването на семената им.

Унищожаване на плевелите с естествени средства

Вестници
Поставете 3-4 слоя вестници на местата, където растат плевелите. След това ги покрийте обилно с мулч. Вестниците предотвратяват проникването на слънчева светлина в почвата и по този начин предпазват вашата градина или двор от плевели.

Морава
Най-лесният начин за борба с плевелите е да посеете трева.

Унищожаване на плевелите с естествени средства

Класически метод
Разбира се, не можем да изключим от списъка най-ефективния начин за премахване на плевелите – с помощта на остър градинарски инструмент. Плевелите трябва да бъдат изкоренени, за да се предотврати последващата им поява.

Гореща вода
И този метод е известен на мнозина, защото е прост и ефективен. Просто залейте плевелите с гореща вода. Това ги кара да изсъхнат.

Унищожаване на плевелите с естествени средства

Източник: Букварче

Какво мислиш за това?
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]