img
Home / Мнения / Д-р Аспарух Илиев: Да се намеси полицията! Само така може да се преборим с вируса

Д-р Аспарух Илиев: Да се намеси полицията! Само така може да се преборим с вируса

/
/
/
268 Views

„Омикрон ще ни изненада през януари. Много повече хора, които са преболедували Делта варианта, ще преболедуват Омикрон“, това каза пред NOVA д-р Аспарух Илиев, ръководител на лаборатория в Берн.

„Имаме случаи на Омикрон в България, те са съмнителни, но би било странно да нямаме, след като почти всички страни в Европа регистрират, както и при наличието на такъв човекопоток“, добави още той.

Специалистът разясни, че новия вариант на COVID протича по-леко, но това не бива да успокоява, защото ще има голям брой заболели, което ще натовари здравната система.

Относно противоепидемичните мерки у нас, д-р Илиев смята, че имаме такива, но на практика те не се прилагат.

„Трябва да има по-строг контрол, полицията е нужно да се включи по-активно. Само така може да са намали заразяването и разболяването“, каза той.

За третата доза д-р Аспарух Илиев подчерта, че след двудозовите ваксини има период, в който има добра защита, но след това спада и затова е добре да се сложи трета доза, дори и да има много антитела, защото количеството им не е гаранция за качество и добра защита.

„Измерването на антитела е с цел печалби на лаборатории, дори лекари получават хонорари, за да изпращат пациенти за измерване на антитела. Това не е практика в Швейцария“, заяви още д-р Илиев.

Какво мислиш за това?
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Твоят коментар