img
Home / Свят / Д-р Фаучи: Като ваксинираме и малки деца, ще овладеем COVID-19 до пролетта на 2022 г.

Д-р Фаучи: Като ваксинираме и малки деца, ще овладеем COVID-19 до пролетта на 2022 г.

/
/
/
358 Views

САЩ могат да овладеят COVID-19 до началото на следващата година след евентуалното по-широко одобрение на ваксини в идните седмици, заяви днес главният американски експерт по заразни болести Антъни Фаучи, цитиран от Ройтерс.

В телевизионни интервюта Фаучи каза, че след като ваксината на „Пфайзер“ срещу COVID-19 вече е получила пълно одобрение от американската Агенция по храните и лекарствата (FDA), се отваря възможност за ваксиниране на повече хора, а в идните седмици може да бъдат одобрени също ваксините на „Модерна“ и „Джонсън и Джонсън“, както и евентуално да бъде дадено разрешение за ваксиниране на малки деца от есента.

„Ако направим това с огромното мнозинство от тези 80-90 милиона души, които още не са ваксинирани, които не желаят да се ваксинират или не са имали възможност, смятам, че може да видим светлина в края на тунела“, заяви той по телевизия Ен Би Си.

„Можем да обърнем хода на събитията“, каза Фаучи по Ем Ес Ен Би Си.

Той заяви, че очаква „Модерна“ и „Джонсън и Джонсън“ да получат пълно одобрение „сравнително скоро“, може би до няколко седмици или месец.

Според него „има значителен шанс“ Агенцията по храните и лекарствата да даде одобрение на „Пфайзер“ и „Модерна“ за малки деца преди предстоящия ваканционен сезон. „Надяваме се до средата или края на есента и началото на зимата“, заяви Фаучи по Ен Би Си.

Той каза, че се надява „да може да започне известно значително овладяване“ на ситуацията с COVID-19 „през пролетта на 2022 г.“, ако „бъдат ваксинирани огромното мнозинство от 90-те милиона души, които не са ваксинирани“.

Източник: Дир

Какво мислиш за това?
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]