Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thlgjwmo/news.ko4.bg/wp-content/themes/admania/lib/includes/admania-customtemp-tags.php on line 248

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thlgjwmo/news.ko4.bg/wp-content/themes/admania/lib/includes/admania-customtemp-tags.php on line 249
img
Home / Жълто / „Ергенът“ Виктор Стоянов се регистрира като безработен на борсата

„Ергенът“ Виктор Стоянов се регистрира като безработен на борсата

/
/
/
246 Views

“Ергенът” Виктор Стоянов се е регистрирал като безработен, за да получава социални помощи! 31-годишният фитнес инструктор се е записал преди седмица в Бюрото по труда, научи Ко4.

Той е подал документи, че е без работа и се надява на подкрепа от държавата в териториалната дирекция на Бюрото по труда в столичния жк. “Дружба”.

Според документите, които е предоставил, Виктор Стоянов е бил съкратен от работата си като управител на фитнес зала. Месечното му възнаграждение като такъв е било в размер на 1800 лева или поне срещу такава сума е бил осигуряван. Сега, в продължение на 6 месеца, той ще получава от държавата 60% от този доход, или по 1080 лева всеки месец.

Въпреки че парадира с висок стандарт, Виктор Стоянов е подал молба за социални помощи в Бюрото по труда

“Щяхме да паднем, когато го видяхме на гишето. Мислехме, че сме се объркали и сме се припознали, но когато си даде личната карта и трудовата книжка, се уверихме, че е той. Изобщо не беше смутен, че ще получава социални помощи, въпреки че по телевизията парадира, че е успешен млад мъж”, коментират пред Lupa.bg чиновнички.

Според запознати, в случая се касае за опит за източване на многострадалната социална система на България.

Помощите за безработни действително са предвидени за останалите без работа хора, но едва ли случая с Виктор Стоянов е такъв. Че нали самият той обяви преди седмица, че се впуска в нов бизнес и ще бъде съдружник във фирма! Явно обаче това не му пречи да скубе средства и от социалните, които по принцип трябва да обгрижват реално изпадналите в нужда наши сънародници.

Според запознати, е възможно държавата да откаже да му изплаща обезщетение за безработица, тъй като е повече от ясно, че в момента Виктор Стоянов получава трудови доходи от друг източник – в случая от Би Ти Ви, която излъчва шоуто “Ергенът”.

Възможно е обаче чисто юридически да има такова право, тъй като предаването е заснето миналата година, а освен това получената сума се явява хонорар, а не заплата. Дори и да е законно обаче, едва ли е особено морално, потресени са служителките в териториалната дирекция на Бюрото по труда в жк. “Дружба”.

Какво мислиш за това?
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]