img
Home / Здраве / Имате ли такива бенки и трябва ли да се притеснявате, и да ходите на лекар за тях

Имате ли такива бенки и трябва ли да се притеснявате, и да ходите на лекар за тях

/
/
/
459 Views

Ако изведнъж сте открили объркваща червена точка на кожата си, не се притеснявайте. Екипът ни разбра защо се появяват и как да попречите на разпространението им.

Ангиомът е малък доброкачествен тумор, който се състои от кръвоносни съдове. Има 2 основни причини за неговото развитие:

1. Възраст. Много хора получават ангиоми на 30 или повече години. По правило в този случай тя прилича на малка изпъкнала черешова бенка и се намира главно по тялото, ръцете и раменете. Такива ангиоми се причиняват от прости възрастови промени на кожата и кръвоносните съдове.

2. Здравни проблеми или грешен начин на живот. Ако ангиомът изглежда като петно ​​и започва съдово разклоняване, това може да означава проблеми с черния дроб, съдови заболявания или хормонален срив.

Ако изведнъж забележите, че позната червена бенка неочаквано променя размера, формата или е започнала кървене, по -добре е да се консултирате с лекар възможно най-скоро. Ангиомите обикновено не са причина да бързате към болницата. И все пак, за да сте в безопасност, по -добре е да ги споменете при следващата си насрочена среща.

Също така е добра идея да се погрижите ангиомите да не се появяват в бъдеще.

Най-добрата превенция е здравословният начин на живот и балансираното хранене. Пийте сокове и много вода, яжте пресни зеленчуци и не забравяйте за здравословни мазнини като авокадо и зехтин. Тези прости правила ще ви помогнат да поддържате кожата си чиста и млада, а тялото – здраво.

Какво мислиш за това?
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]