img
Home / Мнения / Математикът Томов: Следващото правителство трябва да въведе закон за задължително ваксиниране!

Математикът Томов: Следващото правителство трябва да въведе закон за задължително ваксиниране!

/
/
/
310 Views

Вирусът мутира достатъчно много и не можем да се отпускаме. Сега има спад. Сега е моментът да се тества масово за антитела.

Нямаме достатъчно данни за България, има много неизвестни. Така ще имаме ясна картина. Колективен имунитет не може да се постигне без ваксини. Има временна защита при преболедуване.

Следващо правителство трябва със закон да изисква ваксинация за всичко публично, което ще се прави. Така ще има по-голям ефект. Има и прекалено либерална политика по въпроса с внасянето на нови случаи.

Това заяви в ефира на bTV математикът Лъчезар Томов.

Той заяви – в момента действително се отчита спад. Репродуктивното число е спаднало под 1. Великденските празници обаче и масовото събиране е възможно да промени епидемичната обстановка у нас.

Заради по-дългия инкубационен период на вируса заради новите варианти около 2 седмици ще са необходими, за да се усети ефектът от това, обясни още математикът.

„Най-голямо значение е контролът на внесените случаи – 10-14 дни карантина и излизане след два негативни PCR теста. Трябва много да се внимава, а ние имаме много либерална политика“, подчерта Томов.

Според него, ако се говори за истински колективен имунитет, може да бъде възможно да се постигне, ако 5 милиона души се ваксинират. Колективен имунитет, траен за този вирус, не може да се постигне без ваксина и без временна защита, категоричен бе математикът.

Фрог нюз

Какво мислиш за това?
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]