Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thlgjwmo/news.ko4.bg/wp-content/themes/admania/lib/includes/admania-customtemp-tags.php on line 248

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thlgjwmo/news.ko4.bg/wp-content/themes/admania/lib/includes/admania-customtemp-tags.php on line 249
img
Home / Мнения / Мнение за турчина, издигнал огромния трибагреник: Той е по-българин от българите

Мнение за турчина, издигнал огромния трибагреник: Той е по-българин от българите

/
/
/
1375 Views

Огромно българско знаме посреща всеки, който преминава през Околовръстното шосе на София. Трикольорът се вее в частен имот. В началото на месеца ви показахме как силният вятър в столицата е разкъсал българското знаме. Човекът обаче веднага е подменил трибагреника с нов, научи Sofia24.bg.

Любопитното в случая, че гражданинът, който е поставил огромното знаме в частния си имот, не е българин. Той е сърбин по лична карта, като майка му е сръбкиня, а баща му е турчин. Гражданинът се казва Исмаил Абазович. Роден е в днешна Черна гора, живял е 40 години в Турция, а след това пренася целия си бизнес в България и днес произвежда и продава еднофамилни къщи, будки и контейнери.

„Аз пристигнах в България, за да учи синът ми тук в университет. Видях, че София е много хубав град и ми беше много мило. Реших да правя някакъв бизнес и като започнах да правя бизнес първото, което реших да направя е едно голямо знаме, каквото не съм виждал на друго място в София“, коментира Исмаил Абазович преди време в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“. Той обясни, че преди 13 години, когато е издигнал пилона за знамето, това му е струвало 8500 евро. А дори не е български гражданин.

Фотосът публикуван в групата „Забелязано в София“ предизвика голям интерес и множество коментари под публикацията:

– Човекът, който е сложил това знаме, не е българин…

– Той е турчин до колкото знам.

– Добре, че е той да сложи българското знаме, че ние обичаме да развяваме чужди.

– А на Софийския университет е под всякаква критика знаменцето. Респект наистина към собственика на фирмата.

– Това знаме е величествено. Браво на човека!

– Той е по-българин от българите, въпреки че не е българин.

– Живее в България от много години… Околовръстния път – София.

– Нещо липсва? А сетих се украинското знаме…

– Прекрасно!

– Много не българи са повече българи от нас.

– В днешно време българите са много повече – украинци, американци, европейци и всякакви други, но не и българи!

– Привлича му клиенти, стана известен с това, имаше репортаж за него по телевизията.

– Пълна глупост за привличането и тем подобни. 17 000 евро струва пилона, 36 метра висок, всяка смяна на знамето е по 1300 лева. По време на вятър и бури го сменя 2 пъти месечно! В спокойно време на 2 месеца веднъж задължително. Размерът на знамето по стандарт 9х36. Разрешение от държавата, за да направи всичко това, което струва още пари. Всичко е по конституция, включително размери, височина на пилона, ремъци, както и специален плат, за да се вее вълнообразно. Човека е сърбин по лична карта, но с майка сръбкиня и баща турчин. Да даваш такива пари за привличане не си струва. Прави това, защото забелязва, че никъде няма българско знаме в София.

Източник: plovdiv24

Какво мислиш за това?
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]