Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thlgjwmo/news.ko4.bg/wp-content/themes/admania/lib/includes/admania-customtemp-tags.php on line 248

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thlgjwmo/news.ko4.bg/wp-content/themes/admania/lib/includes/admania-customtemp-tags.php on line 249
img
Home / Здраве / Не изхвърляйте млечните зъби на децата си! Един ден могат да спасят живот:

Не изхвърляйте млечните зъби на децата си! Един ден могат да спасят живот:

/
/
/
470 Views

Когато падне първият млечен зъб на детето, това е важен етап от неговото развитие. Това е признак за порастване!

Много родители събират млечните зъби на децата си и ги пазят в специални копринени торбички или в кутийки. Защо го правят? Вероятно и самите родители не могат да дадат разумен отговор на този въпрос. Просто така им харесва.

Оказва се, че тази мила традиция може да спаси живота на детето в последствие! Американски учени заявяват, че в състава на млечните зъби се съдържат стволови клетки, които може да се използват във всички медицински процедури.

В днешно време се вдига много шум около стволовите клетки. Навярно вече сте чували за тях. Те имат огромен потенциал. Използват се за лечението на широк спектър заболявания.

Стволовите клетки са доставчици на нови клетки. Те възстановяват повредените тъкани и заменят старите и умиращи клетки.

Тези чудотворни клетки поддържат нашето здраве и предотвратяват преждевременно остаряване. Те са наша собствена армия микроскопични лекари.

По принцип, те се извличат от костния мозък. Да се направи това е много сложно. Оказва се че, да се „доставят“ от млечните зъби е далеч по-лесно.

За да се „консервират“ стволовите клетки вътре в зъба, трябва да се подготви за съхранение: първо да се дезинфекцира, след това да се изсуши и да се сложи в херметичен контейнер.

Всичко това трябва да се направи веднага щом зъбчето падне. В противен случай няма да има никаква полза от него. Ако закъснеете, ще го използвате само като сувенир.

Така че ако имате малко дете, което скоро ще започне да губи млечните си зъби, то се запасете със специални контейнери и ги сложете там. Може би те ще му помогнат в бъдеще!

Какво мислиш за това?
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]