Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thlgjwmo/news.ko4.bg/wp-content/themes/admania/lib/includes/admania-customtemp-tags.php on line 248

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thlgjwmo/news.ko4.bg/wp-content/themes/admania/lib/includes/admania-customtemp-tags.php on line 249
img
Home / България / Ново опасно предизвикателство набира популярност в ТикТок. Деца лягат на пешеходни пътеки

Ново опасно предизвикателство набира популярност в ТикТок. Деца лягат на пешеходни пътеки

/
/
/
294 Views

Полицията във Велико Търново и Горна Оряховица издирва деца, които лягат на пешеходни пътеки в града, за да изпитат реакциите на шофьорите.

Безразсъдните действия са породени от поредно предизвикателство в популярната сред тийнейджърите мрежа TikTok, а полицията научила за тях от постове в социалните мрежи, пише „24 часа“.

Първите такива засечени от полицията случаи са от Горна Оряховица от публикувани снимки на лежащи през нощта по пътя тийнейджъри. Младежите се издирват, както и родителите им.

„Не сме уведомявани по съответния ред за тези експерименти да предизвикват съдбата, но колегите от Пътна полиция са предприели необходимите мерки на територията на цялата област“, каза зам.-директорът на ОДМВР Христо Христов.

„Беше разяснено на служителите при установяване на такива нарушения на Закона за движение по пътищата, каквото е лягането по пешеходните пътеки, веднага да бъде докладвано в оперативната дежурна част,инспектор Детска педагогическа стая и ръководството на районното управление. Работи се по случая, ако има записи от камери, лицата ще бъдат установени и ще бъде взето отношение“, коментира ст. инспектор Галин Георгиев, началник група „Пътен контрол“ при РУ Горна Оряховица.

20 лева е санкцията, която родителите на малолетните или тийнейджъри от 16 до 18 г. могат да отнесат.

Доста такива експерименти децата използват от това приложение, припомни Христов. „Преди няколко години беше доста нашумяло ловенето на покемони с телефоните, не внимаваха и допускаха нелепи произшествия, пресичайки.

Инспектори детска педагогическа стая вече са се свързали с училищните настоятелства и директорите с цел превенция и провеждане на разговори и най-вече комуникация с родителите, защото ние без родителския контрол сами трудно бихме се справили“, допълни зам.-директорът.

Полицията отправи апел към гражданите, ако станат свидетели на подобни действия, да подават сигнали на тел.112, за да се предотвратят тежки произшествия.

Източник: Днес

Какво мислиш за това?
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]