Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thlgjwmo/news.ko4.bg/wp-content/themes/admania/lib/includes/admania-customtemp-tags.php on line 248

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thlgjwmo/news.ko4.bg/wp-content/themes/admania/lib/includes/admania-customtemp-tags.php on line 249
img
Home / България / Пловдивски лекар изправя на крака десетки пациенти с церебрална парализа

Пловдивски лекар изправя на крака десетки пациенти с церебрална парализа

/
/
/
390 Views

Лекар от Пловдив помага безвъзмездно на болни от Детска церебрална парализа да проходят. От години отропедът д-р Янаки Янакиев се занимава с изключително тежки случаи на заболяването, но не се отказва от своята мисия да върне поне част от нормалния живот на своите пациенти.

Жестоката съдба да живееш с церебрална парализа, която избира жертвите си сред най-малките и ги обрича на доживотни страдания. И чудесата, които се случват след лечението – именно за това ще ви разкажем от Ко4 със следващото видео:

„Аз не я харесвам тази болест. И не я харесвам, защото тя отнема не само двигателната функция на децата, но отнема и от тяхното умствено развитие“, разказва специалистът.

Скромен и добър човек – като такъв повечето пациенти познават д-р Янакиев, който над 30 години се занимава със заболяването Детска церебрална парализа. В своята биография той има стотици безнадеждно тежки случаи с пациенти, които след лечение са проходили. Не пести от собствените си средства, за да върне пълноценния живот на някого. Често плаща пътните на пациентите за прегледите или купува шини или импланти на нуждаещите се.

Източник: trafficnews

Какво мислиш за това?
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]