Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thlgjwmo/news.ko4.bg/wp-content/themes/admania/lib/includes/admania-customtemp-tags.php on line 248

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thlgjwmo/news.ko4.bg/wp-content/themes/admania/lib/includes/admania-customtemp-tags.php on line 249
img
Home / България / Почина кметът шериф Росен Русанов

Почина кметът шериф Росен Русанов

/
/
/
540 Views

Отиде си един от най-емблематичните кметове в България

Наричаха го кметът – шериф, а хората от селото безрезервно го подкрепят на избори

Починал е кметът на плевенското село Буковлък Росен Русанов, съобщиха в социалните мрежи негови близки тази сутрин, съобщи Бургас Утре.

Припомняме, че в края на 2020 г. той бе приет в Интензивно отделение на МБАЛ “Г. Странски”, след като коронавирусът го повали. В подкрепа на Русанов се проведе кампания по набиране на кръвна плазма, на която се отзоваха десетки хора. В крайна сметка Русанов се пребори с болестта и бе изписан от болницата.

Росен Русанов бе пети мандат кмет на Буковлък. Наричаха го кметът – шериф, а хората от селото безрезервно го подкрепяха на избори.

Отначало отишъл в Буковлък като полицай – младши районен инспектор. „Първият ден, когато отидох там през 1997 година, за една нощ имаше 8 престъпления, в съседното село Върбица имаше 6, а в другото съседно – Опанец, имаше 4“, разказваше приживе Русанов. Заради това, че оставал в селото извън работното си време, получил предупреждение за наказание от началника си и впоследствие решил да се кандидатира за кмет на Буковлък.

Освен за спазването на обществения ред, кметът допринасяше за жителите на селото и при различни критични ситуации – редовно караше родилки до болницата, участваше в издирването на избягали съпруги. Важен метод за липсата на престъпления, според Русанов, бе спазването на наредбата на общинския съвет – след 22 ч. в делнични дни и след 23 ч. в празнични дни да не се пуска високо музика, както и строгото определяне на дата, място и час за сватбите и кръщенетата в селото, на които свирят само лицензирани оркестри. Кметът лично следеше за спазването на всички разпоредби.

Източник: Петел

 

Какво мислиш за това?
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]