Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thlgjwmo/news.ko4.bg/wp-content/themes/admania/lib/includes/admania-customtemp-tags.php on line 248

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thlgjwmo/news.ko4.bg/wp-content/themes/admania/lib/includes/admania-customtemp-tags.php on line 249
img
Home / България / Прокурор посочи единствения законен начин да вземат парите от Жоро Милионера! А ако вече е в чужбина?

Прокурор посочи единствения законен начин да вземат парите от Жоро Милионера! А ако вече е в чужбина?

/
/
/
212 Views

Жоро Милионера напусна затвора, след като излежа присъдата си от 12 години. Той беше осъден за задигнатите близо 1,5 млн. лева от инкасо кола на 22 юни 2012 г. Екип на “24 часа“ отиде на адреса на семейството му в Пловдив и позвъни на домофона.

“Тук няма такъв човек“, каза майка му Донка, когато обяснихме, че търсим Георги. При настояването, че това е жилището, тя отвърна: “Няма го, съжалявам“.

10 години след като синът й задигна 1 471 058 лева от управляваната от него инкасо кола, тя е все така непробиваема. Вероятно е семейна черта – прочулият се като Жоро Милионера също не поддаде нито на разпитите в прокуратурата, нито в съда.

Така и не каза къде е скрил откраднатите пари. “Ама той не е ли в затвора?“, попитаха в петък съседки от блока. И щом научиха, че Милионера вече е на свобода, пожелаваха: “Да е жив и здрав, да си харчи парите!“

Както се очакваше, Георги Енев е неоткриваем след излизането от тъмницата. Че вече е навън, не знаят дори негови близки. “Не са ми се обадили, че е освободен. Сигурно за да не ме притесняват, защото наскоро загубих съпруга си“, заяви леля му Василка, която е сестра на баща му.

“Не ме е търсил от години, няма и за какво“, каза адвокатът му от времето на процеса Георги Кутрянски.

Жоро Милионера напусна затвора, след като най-чинно излежа присъдата си. На свобода много хора ще го търсят, защото и след 10-годишна инфлация откраднатата сума е съблазнителна. И сега запознати предполагат, че той вече е в чужбина. Откраднатите от него пари бяха на банки и застрахователите им изплатиха щетите.

Сега има известен риск за заделените и излежани от него пари застрахователните компании да го съдят, но това може да стане само ако не е изтекла давността и те са завеждали изпълнителни дела и са ги подновявали на всеки 2 години. За друга възможност подсказва прокурорът Дилян Пинчев.

“Прокуратурата не може да направи нищо, дори и МВР да намери парите, той вече е съден за тях. Евентуално с него може да се заеме КПКОНПИ, защото те са незаконно придобито имущество. Но и там има срокове, които може да са изтекли“, казва той.

Коментарите за Жоро Милионера не са спирали от деня на обира. Преобладаващото мнение в Пловдив е, че той е платил висока цена за парите и сега има право да си поживее с тях. И че за 10 години в затвора е имал време да обмисли добър план как да изчезне. А че е добър с плановете, доказа и през 2012-а.

Какво мислиш за това?
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]