Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thlgjwmo/news.ko4.bg/wp-content/themes/admania/lib/includes/admania-customtemp-tags.php on line 248

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thlgjwmo/news.ko4.bg/wp-content/themes/admania/lib/includes/admania-customtemp-tags.php on line 249
img
Home / Мнения / Проф. Андрей Чорбанов: Нито една от рекламираните като ваксини срещу COVID-19 не е истинска ваксина.

Проф. Андрей Чорбанов: Нито една от рекламираните като ваксини срещу COVID-19 не е истинска ваксина.

/
/
/
490 Views

Нито една от рекламираните като ваксини срещу COVID-19 не е ваксина. Истинските ваксини предпазват на 100 % и от пренасяне, и от заразяване. Това казва проф. Андрей Чорбанов, директор на департамент „Имунология“ в Института по микробиология на БАН.

„Не съм мнителен и не разглеждам конспирации, а привеждам само научни аргументи. Няма как да обявиш за ваксина нещо, което не е минало поне 10 години научни изпитания. И проблемът не са толкова страничните реакции, не че липсват такива, а ефективността.

Всички ние, които сме имунизирани с класическите ваксини, знаем, че те са перфектен щит срещу заболявания с огромна смъртност.

Примерно, ваксината срещу хепатит е с най-кратък срок – 5 години. Но тези срещу морбили и полиомиелит на практика носят доживотен имунитет. Това е ваксина“, отсича той.

“Готов съм да вляза в сблъсък с всеки антиваксър, както съм го и правил. Защото аз произвеждам ваксини от 1992 година, когато започнах работа. Правих 6 години класически ваксини в НЦЗПБ, а след това до ден-днешен се занимавам с експериментални такива. Затова е безумно вярващите в ковид-пандемията да ме наричат антиваксър.

Не може една ваксина да допуска заразяване или пренасяне на вируса след като вече си се ваксинирал с нея. Затова предлагам да спрем да наричаме препаратите на Астра-Зенека, Пфайзер и останалите „ваксини“. Много по-подходящо е да ги наричаме „продукти за предпазване от COVID-19 без особен ефект“, заяви проф. Чорбанов.

Пею Благов, Skandalno.net

Какво мислиш за това?
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]