Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thlgjwmo/news.ko4.bg/wp-content/themes/admania/lib/includes/admania-customtemp-tags.php on line 248

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thlgjwmo/news.ko4.bg/wp-content/themes/admania/lib/includes/admania-customtemp-tags.php on line 249
img
Home / България / Проф. Витанов препоръча ракиена дезинфекция по празниците и обяви какво Koвид лято ни чака

Проф. Витанов препоръча ракиена дезинфекция по празниците и обяви какво Koвид лято ни чака

/
/
/
330 Views

Математикът на НОЩ проф. Николай Витанов анализира новите данни от последните 24 часа за развитието на COVID-19 у нас.

Ето какво написа във Фейсбук специалистът:

Кратка информация за състоянието с пандемията тази сутрин.

Базовото репродуктивно число е 0.960, което значи, че обхвата на заразата продължава да се свива. Броят на активните случаи се очаква да върви надолу към 55 000.

Размерът на щита е 33%, не се вдигна много през почивните дни, но полека нараства. Това е, което ни пази от скок на заболеваемостта. През тази седмица скок не се очаква. Ще преминем 400 000 регистрирани случая. В края на миналия месец писах в доклад до щаба, че ако в края на април сме под 420 000, ще сме добре. Е, добре сме, справяме се с тази вълна.

Трябва да внимаваме да не се прецакаме по празниците. Ако не се прецакаме и не налети някой нов по-заразен щам, ни чака спокойно лято. Тъй, че, пазете се, дезинфекцирайте се с мярка по празниците на ракиена основа, ваксинирайте се и си живейте живота.

Източник: Марица

Какво мислиш за това?
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]