img
Home / Дом и градина / Супер трик! Ето какво да направите, че бебето ви веднага да заспи /ИЗПРОБВАНО/

Супер трик! Ето какво да направите, че бебето ви веднага да заспи /ИЗПРОБВАНО/

/
/
/
394 Views

Не отнема много време да почувствате, че сте опитали всичко, за да спрете бебето ви да плаче и да го накарате да заспи. Може би имате няколко метода, за които се кълнете, но те просто спряха да работят. 

Има няколко доказани метода, които помагат на вашето бебе да задреме, за да заспи, което може да му помогне да се почувства, че отново е в безопасност и топло в утробата ви.

За да помогнете на вас и вашето малко да спите по-лесно през нощта, ние от Ко4 ще ви споделим най -популярните съвети, които можете да опитате сами.

1. Правете масажи на лицето.

Внимателно използвайте подложките за пръсти, за да масажирате нежно лицето на бебето си, като използвате малки движения. Започнете с палци над устата на вашето бебе и пристъпете надолу към челюстта. Повторете от центъра на брадичката към челюстта. След това можете да приведете палците си надолу отгоре на слепоочията към носа им и през челото им.

2. Погладете лицето им с кърпичка.

Един баща стана известен, използвайки прост трик да плъзне тънка и лека кърпа по лицето на бебето си, за да го успокои. Това е така, защото леко гъделичкащо докосване по лицето на бебето, като главата, челото или носа му, може да бъде много успокояващо за тях. Важно е обаче да запомните, че всички бебета са различни и някои може да се разстроят от това действие.

3. Използвайте правилото „5 Ss“.

Ако се мъчите да свалите бебето от ръцете си си през нощта, помислете за метода „ 5 Ss “, препоръчан от педиатъра , д -р Харви Карп. Те са:

Повиване: Това пресъздава плътната утроба и се смята, че намалява стряскащо и увеличава съня.
Странично или стомашно легнало положение: Дръжте бебето си настрани или по корем над рамото си, за да му помогнете да се успокои за нула време.
Шушинг: Д -р Харви Карп предлага да се издават звуци „ssshhh, ssshhh“, за да се отпусне и успокои бебето ви.
Люлеене: Подкрепете главата и шията на вашето бебе с малки движения, люлеейки бебето назад и напред.
Смучене на залъгалка: Тази последна „S“ е черешата за бебето, тъй като често го успокоява лесно.

4. Хранете ги с мечти.

Тази техника може да ви бъде полезна, за да помогнете на бебето да спи през нощта, като му попречи да се събуди гладно. Трябва да нахраните бебето си точно преди лягане, като внимателно се събуждате за хранене. Можете да опитате това през първите няколко месеца, след което може да започне да нарушава рутината на съня им от всичко друго.

5. Опитайте метода „2 -буквена дума“.

Може да откриете, че използването на звуци като „oomm“, „hhmm“ и „shh“ може да ви помогне да уредите вашето малко. Те имат успокояващ ефект, тъй като тези меки звуци могат да звучат като кръвта на майката, циркулираща около матката й, поради което се препоръчва да ги повтаряте около 80 пъти в минута (същото като средната сърдечна честота при възрастни).

6. Включете крана.

Този съвет привлече вниманието ни заради видеоклип на жена, която ни показа как наистина работи. Можете да опитате да оставите водата да тече от крана, докато държите бебето си близо до мивката. Този съвет работи подобно на  белия шум, като създава звук, който намалява внезапните тревожни звуци, като затръшване на врата.

7. Бъдете шумни.

Противно на това, което си мислите, някои бебета се отпускат от шумовете и вибрациите около тях. Така че вършенето на домакинска работа, като прахосмукачка и други неща, които обикновено създават шум, може да им помогне най-накрая да заспят. Можете също да опитате да използвате околни шумове, като вентилатор в същата стая с тях, тъй като ритмичният шум може също да помогне да ги отпуснете да спят.

Разбира се, трябва да внимавате да сведете силата на звука до минимум и да не прахосмукирате до тях, за да  защитите слуха си.

8. Погалете главата им от челото до врата.

Покрийте колкото се може повече от главата на бебето с ръка и започнете внимателно да го галите. Започнете от челото до тила и с бавни ритмични темпове, съобразени с всеки дъх. Можете да направите това, докато ги държите, за да се приготвите да го настаните в леглото, или след като бебето е в креватчето си.

Този контакт с кожата на вашето бебе ще ви помогне да го успокоите с присъствието си и да му осигурите безопасност, топла и защитена среда, пише За жената.

Какви методи използвате, за да успокоите бебето? Кой съвет планирате да използвате тази вечер?

Какво мислиш за това?
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]