Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thlgjwmo/news.ko4.bg/wp-content/themes/admania/lib/includes/admania-customtemp-tags.php on line 248

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thlgjwmo/news.ko4.bg/wp-content/themes/admania/lib/includes/admania-customtemp-tags.php on line 249
img
Home / България / Шефът на здравната комисия: „Няма да подлежим на санкции, ако не носим маски. Аз обаче препоръчвам да ги носим на обществени места още малко“

Шефът на здравната комисия: „Няма да подлежим на санкции, ако не носим маски. Аз обаче препоръчвам да ги носим на обществени места още малко“

/
/
/
231 Views

Механизмът за отпадането на мерките е по-скоро пасивен. Всяко решение на изпълнителната власт има начало и край, който изтича на 31 март.

Изпълнителната власт не е взела решение за продължаване на извънредната епидемична обстановка. Приветстваме решението това да не се прави, защото то влияеше на всички нас.

Това заяви председателят на здравната комисия в парламента доц. Антон Тонев в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„БЛС и МЗ трябва да се договорят за стойностите на клиничните пътеки. Парламентът успя да гласува едно значително увеличение на бюджета на НЗОК“, каза още той.Той подчерта, че се запазва възможността за въвеждане на мерки, ако се наложи. Всички мерки остават препоръчителни, уточни Тонев.

„Няма да подлежим на санкции, ако не носим маски. Аз обаче препоръчвам да ги носим на обществени места още малко“, обясни доц. Антон Тонев.

„Към момента все още имаме много болни в лечебни заведения, все още не можем да потвърдим, че сме се справили с това заболяване. Справяме се добре в овладяването на заболяването, но трябва да внимаваме“, предупреди той.

По отношение на карантината, председателят на здравната комисия в НС заяви, че при изолирани случаи ще подлежи само доказаният пациент при единичните случаи.

„Когато имаме бързо увеличаване на случаите в даден район, ще има възможност да се въвеждат мерки от РЗИ по тяхна преценка. Решенията няма да се вземат от днес на утре и на тъмно“, увери той.

„PCR е високо специализирано изследване. С отпадането на извънредната епидемична обстановка се премахва и възможността това изследване на да се назначава от личните лекари. Обмисляме да се запази възможността да се назначава от личните лекари“, каза още доц. Тонев.

Какво мислиш за това?
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]